Ett riktigt hundliv.
« Föregående sidaNästa sida »

Påskafton

FunderingarSkapad av Husse 07 apr, 2007 19:37:18
Hade Zorro sett havet och känt alla lukter kring det? Fanns bara ett sätt att ta reda på det! Mot Hovås och havsbadet! Efter en smärre liten incident i bilen som beror på åksjuka så kom vi äntligen fram och Zorro får hoppa ut! Tyvärr noterar samtliga inblandade att det är 10 grader ute .. i solen. Dessutom blåser det halv storm. Men det bekymrar inte Zorro inte, det finns märkliga och skojiga saker att lukta på och upptäcka där ute ..Blog Image"Vilken stor vattenskål .. Bäst jag smakar lite!"
Nej, det smakade inte så bra.
Blog ImageZorro, med den rätta blicken, står i saltstänket och blickar ut över havet. Det ska nog bli en riktig västkustbo av dig med, Skrotnisse!Blog Image"Det där ser skumt ut!"
Det är dessutom brantare än det ser ut på bilden och han fick nästan dras upp i kopplet .. Men ner skulle han, därmed basta! :)
Blog ImageTång är nyttigt och något man äter i bland annat glass och sushi! Men .. Zorro .. Det där är nog inte rätt sorts tång. Nå, än har han inte fått utslag, kräkningar eller något annat. Han vågade dock inte bada, och han blev väldigt förskräckt när lite vatten kom på tassen. Men det var spännande och jätteroligt och han ville knappt sluta springa. Skithund. :)

Om köttbullar.

FunderingarSkapad av Husse 06 apr, 2007 12:33:11
Blog ImageHunger har ett ansikte .. och det är en nos.
Zorros uppskattning av Gammelmattes köttbullar är av gigantiska mått och får Skrotnisse att ignorera triviala saker som vad husse sagt om att tigga. "Det luktar ju så fruktansvärt gott där uppifrån husse!"
Och, det ska ju tilläggas, han gör inget annat än att lurpassa lite och ibland (om det gått för lång tid utan att man "råkat" tappa något) så kommer det fram en nos som ovan .. eller så kan man få en liten tass på foten eller puff med nosen på vaden.
Blog ImageSen slocknar Lilleman på sin filt.
Tilläggas kan att han gått upp från 6.9 kilo när han kom till 8.6 kilo idag, så han smaskar gärna mat! Kom på att han gillade guacamole och stark salsa igår. Han hade fortfarande smaskat guacamole om han bara hade fått.
Än så länge är det mesta muskler och normalt hull, och han håller själv lite ordning på sin kost (han äter inte längre tills han kräks, utan kan faktiskt lämna mat i skålen!), men det börjar bli dags att kolla hur mycket han gör av med kontra får i sig. Han gör ju faktiskt av med en himla massa bara genom att springa fram och tillbaka till köket för att hålla koll på om han får något smaskigt. :)
Blog Image
Lyckades för första gången klippa honom i en klo så det blödde också. Sabla mörka klor som man inte ser pulpan genom. Nå, sånt händer, men det tog nästan ett halvår för mig. Stackarn har ju inte klippt klorna innan han kom, så pulpan hänger ju nästan utanför och gör att klorna blir jättelånga.
Har småklippt ofta för att se om pulpan skulle dra sig tillbaka lite, men det verkar inte som min briljanta plan fungerar.
När jag klippte honom tjöt han till hjärtskärande och låg sedan på sidan och viftade, bokstavligt talat, med tassen. Hade inte det varit som knivar i hjärtat hade det varit otroligt sött och roligt .Ok, det var rätt roligt ändå, men jag får ändå dåligt samvete av att jag tycker det. Han fick ett litet bandage med plåster på tassen och då var det mer intressant att försöka få av det än att man faktiskt hade ont. Uppmärksamhetssökare där!
Ett litet tuggben får dock det mest förhärdade hundhjärta att slå lite snabbare! Smaska gott, Zorro!

Glad Påsk, Zorro!

FunderingarSkapad av Husse 05 apr, 2007 14:59:22
Blog Image"Oj, nu händer något! Vad är det de gör där borta? Vilka konstiga ägg de har! Men .. oj .. Ska jag få ett också!?"
Blog Image"Det luktar ju rätt gott faktiskt .. Vad kan det vara i det? Hmm, om jag nu bara fick upp det också..."Blog Image"Det .. är .. godis i det!"
Givetvis så struntar Skrotnisse i den lilla biten man lägger fram till honom och kastar sig istället med ett glupskt gnyende rakt in i påskägget och försöker få in allt i munnen på en gång. Blog ImageDå blir man lite kinkig när husse tar bort ägget och sparar till lite senare i påsk.Blog ImageFår man däremot en liten påskkyckling att tugga på är allt förlåtet!
Himla tur att Zorro älskar ägg med tanke på hur mycket man äter under påsken. Idag mumsade han glatt lite av husses oliv- och ostomelett med knaperstekt bacon. Sen satt han i 20 minuter och undrade var resten av hans portion var .. Hrmpf.

Hurra!

FunderingarSkapad av Husse 04 apr, 2007 19:29:17
Äntligen en ny kamera! Det bidde en Nikon Coolpix L12 och gammelmatte är den som såg till att det kommer bilder och filmer på Zorro i framtiden! Tack mamma!
Blog ImageSå här glad blir man när man åter igen är föremål för husses kamera och uppmärksamhet! Glädjen formligen sprutar ur honom! :)
Blog ImageRåttan på repet. Gammelmatte kollar kycklingen, Zorro kollar gammelmatte (angående kycklingen som luktar oerhört gott) och husse fotar Zorro.
Blog ImageMjo, Zorro lägger märke till hundgodiset man lyckades, som av en slump, få med sig hem igen. Det är otroligt att man pysslar om honom som en liten bäbis. Han är verkligen en älskad familjemedlem, min lille Zorro!

Om frestelsers påverkan.

FunderingarSkapad av Husse 28 mar, 2007 18:04:44
Blog ImageJahapp, det är billigare att köpa en ny kamera än att reparera min älskade DiMage G530. *suck* Men, jag har ju faktiskt kamera i mobilen också! Tur det, för nu kunde jag föreviga ögonblicket när Zorro får ännu en uppenbarelse. "Husse .. det är .. massor av pinnar här!"
Det är bäst att få tokspel och inte veta vilken pinne man vill tugga på alt. bära med sig. Till slut så tar man bara en pinne i munnen, släpper den till marken efter en stunds inre konflikt och går sedan sakta därifrån. Det är något skumt med så här mycket lyx .. ! Bäst att inte rubba cirklarna.
Blog ImageTill och med med en sunkig kameramobil så blir Zorro stilig minsann! Min lille grabb!

Om att hantera besvikelser II.

FunderingarSkapad av Husse 27 mar, 2007 20:36:34
Husse skulle fota slasktratten och lyckades tappa kameran i golvet så olyckligt att kamerans zoomobjektiv är helt förstört. Så innan jag vet om det går att fixa kommer det inte bli så många bilder.

Husse ser ut som Zorro nedan och suckar tungt.

Om att hantera besvikelser.

FunderingarSkapad av Husse 27 mar, 2007 17:06:05
Blog Image"Ok, husse, jag sprang bort och hade lite skoj igår, men jag lovar .. det kommer inte hända igen. Måste jag ha kopplet på mig när vi är ute på fotbollsplanen nu? Måste jag..?"
Husse muttrar något om eländigt söta hundar som gnager hål på även det hårdaste stenhjärtat.
Men kopplet fick han ha på sig ändå. Om inte annat så för alla osäkerhetstomtar med kamphundar som börjar krypa upp ur sina knarkarkvartar och ska lufta sig efter vinteridet. Better safe than sorry, verkligen.

Bäst att tillägga:
Han ju alltid kopplad på gator och torg, eftersom det är koppeltvång på offentlig plats i Göteborg, men jag kopplade honom även inne på innergården och ute på fotbollsplanen som han så glatt skuttade på igår. Det är väl förvisso offentlig plats det med, kan jag tänka mig, men normalt sett liten risk för något annat än att han springer bort eller faller ihop av utmattning. Något som fler borde göra.

Om hjärtattacker.

FunderingarSkapad av Husse 26 mar, 2007 18:46:01
Blog ImageAh, frihet är att få springa! Run free, Zorro! Run free! Och man blir lite överväldigad av de stora fotbollsplanerna så man vet inte riktigt hur man ska springa, utan man håller sig kring husse. Det är tryggast så.
Blog ImageSen .. Sen hör man kyrkomusiken .. "Halleluja! Halleljua!"
En enorm gräsmatta öppnar sig och man sätter sig tungt ner för att kunna förstå. Hur är det möjligt? Det är grönt och mjukt. Och andra hundar! Och jag får springa fritt!
Så vad gör man då?
Man kastar sig genast iväg, i ungefär 80 kilometer i timmen, från ursprungspunkten 1 till punkt 2 där det finns en annan hund .
Blog ImageProblemet är att det var ju så himla roligt att man struntar i den lätt förvånade hunden vid punkt 2 och fortsätter springa. Springa till en ännu odefinerad punkt utanför hela jätteområdet! Blog ImageDet är nu vissa nervösa ryckningar infinner sig i husses ögonvrår samt en domnande smärta sprider sig från vänstersidan ut i armen. Med stoiskt lugn följer husse efter Zorro (eller hans generella väderstreck åtminstone) och får hjälp av förbipasserande som uppmuntrar husse med ord som "du som tappat bort en hund? Ja, han var ute på vägen och sprang där borta."
De nervösa ryckningarna tilltar.
Efter flera minuters promenad (ungefär 1.8 sekunder i Zorrofart <tm>) syns ett beige streck som rör sig mot punkt 3 där han står och glatt skäller på tre äldre damer som med skräckblandad förtjusning får se sig vallade av Zorro...
Blog ImageHusse lyckas kraxa ur sig ett hest litet "Kom hit" varpå Skrotnisse glatt kommer skuttande och sätter sig framför husse och väntar på att något annat skojigt ska hända.
Husse kopplar vovven och går med lätt mjuka knän hemåt för en stark kopp kaffe.
Jävla hund. Men han hade nog skitkul själv. Det såg ut så.

Vårkänslor!

FunderingarSkapad av Husse 24 mar, 2007 11:28:53
Blog ImageÄntligen har våren kommit, på gott och ont (*nyser*), även om vindarna fortfarande har lite bett i sig.
Så här glad blir Zorro när man måste gå upp igen. Det är ju så mycket goda dofter ute nu, husse, varför måste vi gå upp igen? Varför!?

Post-traumatisk stress.

FunderingarSkapad av Husse 22 mar, 2007 11:10:53
Efter det traumatiska uppvaknandet och en lång kortpromenad (att en så liten vovve kan innehålla så mycket avfall!) så sätter sig husse och läser mail medan Zorro ockuperar den nyblivna favoritplatsen. Här kan han spionera på folk och fä och morra lite på de han tycker verkar misstänkta! Bra Zorro! Nästa steg är att du ska kunna hoppa ut och attackera också!Blog ImageBlog ImageIbland tar ju dock nyfikenheten överhand. "Vad gör du husse? Har du något godis till mig? Ska vi leka? Och, förresten .. Har du något godis?"

Det är få förunnat ..

FunderingarSkapad av Husse 22 mar, 2007 10:34:59
Blog Image.. att få vakna med denna vy.
Tackolov.

Om höga förväntningar.

FunderingarSkapad av Husse 20 mar, 2007 15:39:16
Blog ImageSå här fint och uppmärksamt ligger man i korgen medan husse gör något med .. kan det vara? Ja, det måste vara! Det är leverpastej i Kongboll!
Blog ImageSen kan man kosta på sig att se riktigt förnärmad ut när det är slut på det goda.. "Varför, husse? VARFÖR?!"

Vad i ..?

FunderingarSkapad av Husse 19 mar, 2007 09:32:11
Uppenbarligen har Moder Natur en smula sjuk humor och tyckte det var lämpligt att skämta till det lite med snöblandat regn. Detta practical joke tilltog en smula efter att kortet togs och uppskattas givetvis av hundägare, tillverkare av paraplyer, resebranchen och folk som bygger stora båtar med plats för ett par av alla djur. Blog ImageBåde husse och Skrotnisse stod i gångtunneln genom huset, den som syns på kortet på andra sidan gården, och kontemplerade livets orättvisheter och hur vi skulle ta oss hem igen utan att bli fullständigt dränkta.
Väl hemma så fick båda torka sig noga med badhanddukar och sedan krypa ihop med en filt över sig. Brr. Husse i lite fosterställning med vovven i en liten boll vid magen. Kaffe snart, Zorro, men först värme och lite mysigt. Jäkla väder.
Uppdaterad bild strax innan lunch:
Blog Image

Om uppmärksamhet!

FunderingarSkapad av Husse 18 mar, 2007 12:43:36
Får man inte genast hoppa upp i knät så sitter man gärna på golvet och låter lite ynkligt och viftar så mycket med svansen att man nästan polerar bort lacken på parketten! Husse ger med sig när husse känner för det, jäkla hund, inte när du vill. Om inte annat så för att du alltid vill upp i knät.Blog ImageNär man väl kommit upp så är det är rätt mysigt att ligga och få bröstet kliat lite. Blog ImageMärker man sen att man blir fotad så måste man naturligtvis göra sitt bästa för att se söt ut! Blog ImageOm det nu är så att något annat pockar på husses uppmärksamhet så kan man ju åla upp på skrivbordet, givetvis med husses hand säkert fastkramad vid bröstet (man kan ju missa lite kliande annars!), och försöka få all uppmärksamhet. Och när han är så rolig och söt så är det svårt att inte ge honom det. Men jag måste vara stark! Jag är en stenstod .. Jag är en stenstod .. *mantra*

När man inte behöver bädda ..

FunderingarSkapad av Husse 15 mar, 2007 11:53:16
Blog ImageBlog Image.. kan man kosta på sig att ha det riktigt mysigt! Det är läge att lära honom bädda efter sig!
Men visst är han söt?

En söndag som alla andra.

FunderingarSkapad av Husse 11 mar, 2007 15:16:36
Blog ImageHockey på TV (Inter - Milan får man väl titta lite på också) och kinamat med sin bäste vän!
Zorro får den lilla skålen. Sen är det smaskig biff med kinesisk barbequesås och lite god soja och stark sojasås att ha till riset. Zorro smaskade ljudligt redan när maten fortfarande var i köket.
Det kommer nog ta en stund att lära Zorro äta med pinnarna, så tills vidare får han smaska glatt ur sin lilla skål.
Blog ImageTill en början äter man bara det goda - russinen i kakan, så att säga. Det är rätt gott att slicka på riset också. Det smakar ju lite barbeque.Blog ImageTill slut kryper man till korset i alla fall och äter upp riset också. Men det var ju så mycket godare med köttet, husse! Snälla husse, kan jag inte få lite mer av det där gottiga?
Hmm, tja, det är ju söndag ..

Kan ju tillägga att medan husse plockar undan så är Skrotnisse på den lilla burken med stark sås. Min eldige lille sydeuropé gillar verkligen stark mat!

En stund till eftertanke.

FunderingarSkapad av Husse 10 mar, 2007 15:44:32
Satt och läste hur Zorro och de andra vovvarna på hans hundhem egentligen har det.
Sophie på Hundrondellen, som tagit över Portugalhundarna från ADA, har en ganska jobbig berättelse hur det är och ser ut.
Läs mer här.
Det föranledde mig att göra en liten reflektion över hur det kommer sig att Zorro är som han är mot mig och människor och djur runt omkring.
Blog ImageZorro med mini-Kongboll knökfull med det smaskigaste jag kan ge honom - god leverpastej. På golvet ligger hans älskade valpchips. Jämför med den hjärtskärande bilden från hundhemmet på en deprimerad och ensam vovve.
Blog ImageSkrotnisse med en påse lika stor som han själv fylld med sitt favoritfoder. Det tog tid att hitta det och vi provade med Royal Canin, Hill's och gud vet vad. Men till slut hittade vi det. Doggy. Från Vårgårda dessutom. Zorro står på den gröna mattan jag har i köket som han föredrar att äta på. Han plockar upp några matbitar, lägger dem på gröna mattan och sedan äter han upp dem - ibland efter en liten paus som för att suga på karamellen. Jämför med det skumma torrfodret han fick dela med de andra hundarna i buren, inmundigat på ett fuktigt betonggolv. Oftat blev det bara bröd att äta - om de kunde kämpa sig till att få något alls den dagen.
Blog ImageLilleman har dragit upp överkastet till en liten kudde (och en liten filt om rumpan) i husses säng, sedan somnat. Ibland drömmer han mardrömmar. Då låter han ynkligt och hjärtskärande tills han vaknar med ett ryck eller husse klappar honom försiktigt. När han då vaknat får husse prata vänligt och klappa honom innan han lugnar ner sig och läggar sig ner igen - och bara tittar på husse med världens goaste ögon. Kanske drömmer han om den gula brödbacken? En gul brödback är ändå lyx jämfört med de flesta hundar som får sova direkt på betong eller kakel. Ibland tillsammans med 4 eller fler hundar.

Jag må kanske inte vara den mest insatte och duktigaste hussen i världen, men jag känner mig ändå glad att jag kunnat göra en stackars liten vovves liv lite behagligare och roligare.

Nu är det dags att skojbråka lite i soffan samtidigt som husse tittar på slutspelshockey. Sen ska vi gå ut och kasta lite boll och ta en nypa frisk luft tillsammans.

Slutspel!

FunderingarSkapad av Husse 06 mar, 2007 19:55:19
Blog ImageSM-slutspelet i hockey börjar på Canal+ och då måste man få lite gott att dricka och popcorn!
Den lilla skålen är till Zorro. Grabbarna ska sitta i soffan, käka popcorn och hejja på Färjestad!
Blog ImageFortfarande dåligt bordsskick! Då får man äta på golvet.
Blog ImageDet är riktigt, riktigt gott med popcorn!Blog ImageHey! Det där är mina popcorn, bushund! Du har ätit upp dina redan!
Blog Image"Hockey är tråkigt, Husse .. Blog Image.. kan vi inte busa och kela lite istället?"

Nya leksaker!

FunderingarSkapad av Husse 06 mar, 2007 11:02:46
Blog ImageI helgen fick Skrotnisse ett nytt underlägg till sin lilla matplats. Lite snyggare än grodan. Givetvis måste man ju inviga detta genom att 1) spilla ut vatten 2) slänga lite mat på den 3) sniffa misstänksamt på den. Efter inspektionen så grymtade han lite och smaskade vidare, så jag antar den fick godkänt.Blog ImageGammelmatte köpte lite godis och leksaker som blev mycket populära.
En mini-Kong med smaskigt innehåll var poppis och jättekul att tugga på! (Husse noterade inte att det stog "4 servings" på den lilla påsen man skulle hälla i utan hällde i allt på en gång. Hmm, nåja, det var väl fyra gånger så gott då, antar jag.)
Sen fick han en ny favorit - en leksaksgroda som piper. Den piper lite annorlunda och är väldigt len och mjuk så den kastar man gärna runt och anfaller som en katt med en papperstuss. Den är säkert väldigt gosig att bita på också.

Lilleman fick också en tennisbollsliknande tuggleksak som har formen av ett stiliserat ben. Dessvärre var det väldigt populärt att kasta omkring den inomhus (!). Det finns ingen bild av den av den enkla anledningen att husse inte hittar var Zorro gömt den! Återkommer. >.<

Vår!

FunderingarSkapad av Husse 04 mar, 2007 17:50:52
Det var faktiskt hela 10 plusgrader ute idag, och över 20 i solen.
Det finns hopp!
Blog ImageZorro utforskar våren i Göteborg. Gammelmatte håller en smula ordning med rullkopplet för det är ju så roligt att lukta och nosa överallt, dessutom är det så skönt i solen så man har lite problem med att hålla uppmärksamheten på en sak mer än två sekunder. Lite påfrestande är det allt att han glatt springer omkring och snurrar in folk, stolpar, buskar, andra hundar samt sina egna ben i kopplet och har lite/ingen koll på trivaliteter som bilar eller annat som kan vara farligt eller smärtsamt. Men det är ändå en fröjd att se hur glad och nyfiken han är. Sen kommer man hem till innergården och springer löst som en dåre i en kvart, går upp och slocknar på fem röda i gammelmattes knä. Skön siesta, Zorro!

Besök av gammelmatte!

FunderingarSkapad av Husse 04 mar, 2007 13:17:37
Blog Image
Både husse och Zorro är mätta och belåtna när gammelmatte kommer på besök. Efter en lördagskväll med NHL-hockey, kopiöst med mat, popcorn och gott att dricka så är det dags att säga sova. God natt, Zorro!Blog ImageGammelmatte ser inte så ledsen ut, trots att Zorro objuden hoppar upp och ska säga god natt. Bit Gammelmatte i tårna, Zorro!
Att Zorro fick hundgodisar, krispiga fläsksvålssnacks (av någon anledning även poppis hos Gammelmatte. Örk.) och nya leksaker kanske hjälper till att göra Zorro till en glad och entusiastisk kelhund.

Lillördag.

FunderingarSkapad av Husse 28 feb, 2007 16:31:02
Husse fick smaskiga honungssmakande lammkotletter med potatispytt (tärnad potatis med bacontärningar lätt smaksatt med paprika) och en gräddsås av färsk vitlök och örter. Zorro fick snällt skurna kotlettben. Nu hörs bara ett glatt smaskande och knaprande från köket. Synd bara att han föredrar att äta i sängen .. Han kanske har romerskt blod i sig? Blog Image

Ack, vårvindar friska ..

FunderingarSkapad av Husse 28 feb, 2007 09:49:51
Blog ImageNeeeej!
Men Zorro blev ju glad.

Vem är stoltast?

FunderingarSkapad av Husse 27 feb, 2007 18:41:11
Blog ImageEn nyvaken och okammad husse, eller Skrotnisse?
Hmm, svår fråga...

Korv och ägg.

FunderingarSkapad av Husse 26 feb, 2007 17:36:36
Blog ImageJo, alltså .. Zorro fick sitt råa ägg (han får ett i veckan) och lite varmkorv.
Dessvärre sörplade han i sig det så snabbt att inte ens kameran hann med. Det betyder att han .. gillar det? :)

Söndagsgodis.

FunderingarSkapad av Husse 25 feb, 2007 13:52:27
Blog ImageMedan regnet skvalar ner över snön och våra hjärtan så fick Zorro ett nytt ben att tugga på.
Som synes gillar han verkligen att bli fotad också!

Lördag med grabbarna.

FunderingarSkapad av Husse 24 feb, 2007 21:22:45
Blog ImageHusse, med intressant "möss-frisyr", försöker titta på NHL-hockey.
Zorro har, som synes, andra planer.
Iiiih, inte i örat, Skrotnisse!

Fredag igen!

FunderingarSkapad av Husse 23 feb, 2007 17:23:36
Blog ImageAh..! Fredag och lite lyx för husse och Skrotnisse.
Båda pojkarna fick grillade kamben, men bara husse fick potatissallad och barbequesås.
Som synes har Zorro en del att lära sig om bordskick, men gott var det! När han sedan fick gnaga på husses avätna kamben var lyckan fullständig! Endast ett koncentrerat smaskande hörs från köket ..

Appropå sovandets konster.

FunderingarSkapad av Husse 22 feb, 2007 10:36:19
Blog ImageJag hittade den här bilden från nyår som visar Zorro och GammelMatte djupt involverade i sågande av timmerstockar. Som synes så passar Zorro perfekt in i familjen!

Om lekar i snön.

FunderingarSkapad av Husse 21 feb, 2007 09:22:13
Blog ImageSå här stilig och avslappnad blir Skrotnisse efter att husse borstat och torkat pälsen efter hektiska lekar i snön. Det är verkligen jättekul med snö, tycker Zorro. Husse håller väl inte riktigt med kanske, men vad gör man inte för barnen? Lustigt också hur fort han adopterat borstarna. Första gången avskydde han det och ville bara bort, men märkte fort att det var ganska trevligt. Efter den gången så hjälper han numera ofta till med att lyfta hakan eller benen för att jag ska komma åt bättre. Han är verkligen störtskön. :)
Blog Image"Oh, en kamera, bäst att visa mitt bästa leende!"Blog ImageHan börjar bli lite för van vid kameror tror jag. Nu brukar han rätta till sig och titta in i objektivet när han märker att någon vill fota honom. Linslus. Men å andra sidan .. vem klagar? Han är ju hyffsat fotogenisk! Synd bara att husse är i vägen, men av någon anledning så tycker Zorro om att ligga i knät eller i alla fall tätt intill husse. Konstig hund.
« Föregående sidaNästa sida »