Ett riktigt hundliv.
« Föregående sidaNästa sida »

Om söta vovvar.

FunderingarSkapad av Husse 25 maj, 2007 12:39:43
Blog ImageEn skål till husse och en skål till Zorro! Det är ändå rätt lustigt att han så gärna käkar stark mat, som husses curry. Han äter ju förvisso gärna allt möligt han hittar, men han är ändå lite kinkig med maten. Jag skyller på att han är en eldig sydeuropé.Blog ImageSå här söt är man när man ser skålen med curry. Snacka om rådjursögon och en näst intill perfekt Vacker Tass. Duktig vovve!

Mer elaka hussar.

FunderingarSkapad av Husse 23 maj, 2007 22:45:17
Blog ImageOk, husse är ond som tar foton på Zorro när han ser rolig ut. Om någon inte förstår vad han håller på med så kliar han sig för fulla muggar på magen.
Blog ImageOK, ett bättre och snällare kort. Zorro ger husse en obetalbar blick. Min lille vovve!

Vänner igen.

FunderingarSkapad av Husse 22 maj, 2007 16:03:45
Blog ImageZorros semaforöron betyder "ok, vi är vänner igen, husse".
Väl utomhus hade något som får gå för sommar infunnit sig. Givetvis passade Zorro på att springa benen av sig, och husse passade på att försöka få eländeshunden att vara stilla så länge att han kan ta kort.
Blog ImageBlog ImageVisst är han grann, min lille vovve? Helt underbar liten kille, men så tror jag att jag är partisk också. Kanske en smula. :)
Blog ImageSå här roligt är det att springa .. (?) Fast jag kisar också när jag får solen i ögonen.
Blog ImageNågon lägger näsan i blöt när husse ska få ett profilkort av skuggan.

Om hemska, elaka hussar.

FunderingarSkapad av Husse 21 maj, 2007 17:05:18
Jo, förstår ni .. Det är dags att slänga på ny Frontline och dessutom har han inte duschat på flera månader. Hans naturliga 'Eau de Hund' (med den lyxiga deodoranten 'NågotJagHittadeISandlådan') må vara exklusiv, men jag föredrar nyduschad vovve. Speciellt eftersom han slåss om sängplatsen med mig.
Så vad gör en elak och hemsk husse? Han drar in den stackars försvarslösa vovven i duschen och utsätter den lille stackaren för helvetets alla kval, inklusive vatten i örat och tvål i munnen! Ack ve och fasa! Tantalos hade ett skönt bad jämfört med stackars Zorros kval!
Blog ImageOm något så blev man ännu fluffigare av duschandet! "Naturally curly!"Blog ImageNär husse äntligen låter det stackars offret vara, efter nödtorftig torkning (i flykt, kan man säga då han inte vill vara stilla på samma ställe i mer än 2 sekunder), så ska man torka öron, rumpa, näsa och rygg på 1) samtliga mattor i huset 2) alla sängkläder 3) husse i torra kläder.
Blog ImageSen lägger man sig och lider i fåtöljen och ignorerar hemska, hemska husse. Ja, tills man får ett tuggben såklart. Och lite mer mat. Ja, men det är ju en helt annan sak! Då kan man ju vara bästa kompisar igen!
Nu kan husse bara småle lite och titta på när Zorro lämnar söta små tassavtryck på golv och soffor när han har en vild kamp på liv och död med ett tuggben. Duktig vovve! Väldoftande vovve!

Om varannandagsväder.

FunderingarSkapad av Husse 21 maj, 2007 10:34:23
Det är tillräckligt illa att det är 25 grader i solen och 10 i skuggan .. Men när det varannan dag är ösregn så promenerar det verkligen på våra nerver.
Skrotnisse är ju, som jag noterade sist, minst lika kinkig som jag själv är vad det gäller att gå ut i regn och rusk men jag tror aldrig jag visat riktigt hur kinkig han är...

Ok, först väcker man husse och är på tok för morgonpigg för sitt eget bästa. Det bästa är att hoppa upp och ner i sängen och tokslicka på de kroppsdelar på husse man kommer åt när husse likt en zombie försöker ta sig upp ur sin dvala. (Oftast beror ju bristen på sömn att en viss hund legat och knött och velat ligga nära eller ha täcke...) Husse går upp och fyller på friskt vatten och fräsch mat i hans skålar och laddar kaffekokaren så kaffet är klart när man kommer tillbaka från morgonpinket. Husse lodar omkring och kliar sig lite och nyser (det är ju sådana tider nu) medan Zorro är oroväckande tyst ..
Blog ImageRight .. Jäkla hund. "Vad vill du? Jag slöar faktiskt här, husse."
Hämta kopplet och rassla lite med halsbandet så behagar herrn dyka upp, sträcka på sig och gäspa lite.
Nå, på med halsband och ytterkläder och ut genom dörren och .. nästan ut genom ytterdörren. Det är nämligen så att någon tar några steg ut och noterar att det regnar! Eek! Då springer man tillbaka och sätter sig ner och vägrar gå ut igen.
Blog Image"Måste vi verkligen gå ut? Husse? Det regnar ju .."
Ja, vännen, det måste vi. Och om sanningen ska fram så går det rätt bra när han kommer på att han faktiskt är pinkenödig. Vissa dagar går han ut genom dörren och ut i tunneln genom huset (en ansenlig resa på kanske 2 meter) och ställer sig och likt en brandspruta riktigt trycker ut allt han kan där för att sedan dra och vilja gå in igen .. Han är inte riktigt riktig den hunden. :)
Den här gången fick vi, halleluja, gå kring kvarteret och sedan upp igen varpå herrskapet sätter sig ner och väntar på att bli avtorkad.
Blog ImageNej, man är inte riktigt glad på husse för detta plågande av liten vovve - man funderar kanske på att ringa BRIS. Men visst är han söt i sin lite självlockiga päls? Den blir riktigt fluffig i regnet.
Blog ImageNär man sedan är avtorkad (till stora delar) så torkar man av sig det sista på husse medan han kontrollerar om Zorro fått med sig några kompisar hem. Det är dags för mer FrontLine också. Sabla väder.
Blog ImageSedan när husse är ordentligt vaken och har gett den lille paschan vatten och mat så kan man krafsa ihop överkastet lite och lägga sig igen. Det är ett hårt liv att vara vovve minsann...
Husse dricker upp det sista av kaffet och kastar sig efter för att brottas lite eller bara kittla honom tills han ger sig. Oftast vinner dock Skrotnisse på poäng, då hans tunga är på tok för lång och sliskig. Nej, nej, Zorro! Inte in i örat! Neeej!

"Singin' in the rain .."

FunderingarSkapad av Husse 18 maj, 2007 19:48:18
Efter att ha satt på kaffet i morse så var det alldeles tyst och Zorro syntes inte till.
Märkligt.
Så jag snokade runt utan att hitta honom.
Sedan hittade jag honom ..
Blog ImageHallå där, herrn! Det där är min säng och mitt täcke!

Spöregn och stormbyar som blåser bort all önskan att vara utomhus har gjort att han faktiskt legat så där hela dan, förutom en stund på eftermiddagen då han låg utslagen på husses mage och gäspade. Det roliga är att Zorro tycker det är ännu värre att vara ute i oväder än husse. Vem kunde tro det?

Nytt försök.

FunderingarSkapad av Husse 15 maj, 2007 21:09:11
Ny vecka, nya våfflor .. och den här gången tog han det lite lugnare så att jag kunde ta vettiga kort.
Man skulle kunna säga att han tog det hysteriskt lugnt, den lilla paschan. Han låg lugnt och väntade i sin korg på att få en våffla. Som om han aldrig gjort annat. Tsk, tsk, bortskämd herre minsann.Blog ImageVåfflor är gott! Speciellt när man får våfflor på sängen .. Hrm.Blog ImageDe är tålamodsprövande dock. Se hur han försöker svälja hela hjärtat i en tugga men märker att den inte går in! Man riktigt såg hur han våndades. "Jäkla .. bit .. måste .. äta .. utan att .. svälja! Måste .. försöka .."Blog ImageSå vad gör en finurlig hund till slut? Man tar hjälp av korgen för att trycka fast våfflan, så att man kan bita den i mindre munsbitar. såklart! Duktig vovve!
Blog ImageOch där fick han i sig sista biten!
Nästa gång tror jag att jag ska göra våfflor bara för att få se honom äta dem. Det är lika roligt varje gång. :)

Kloklippning etc.

FunderingarSkapad av Husse 09 maj, 2007 15:22:13
Så ja. En riktig genomkörare av klorna på Smådjursakuten. Plus att vi fick tittat på inflammationen från fästingen. Han klarade kloklippningen galant, även om han var kraftigt mutad med mjukt godis, och fästingbettet verkade enbart vara på väg ut ur kroppen. Så allt var frid och fröd och Zorro var en jätteduktig vovve som fick beröm och uppskattning av personalen (som vanligt!).
Blog ImageDuktiga vovvar får godis! Den här gången en jättefin tuggis från veterinärbutiken som man nonchalant ignorerar hela vägen från affären ("Va? Oh, nej sånt där är för små valpar...") till hemmets trygga vrå ("Jag kan väl lukta på det då, men först efter jag druckit vatten, kliat mig och tagit det lugnt i fotöljen..."). När husse sen "glömde" det på golvet så kunde han inte hålla sig längre utan smög sig på det och överföll det när det minst anade det. :) När man sen muttrat, smaskat och låtit lite i en 5 minuter så kan man kosta på sig att röra på sig och flytta sig med lätt trippande steg ut till köksmattan och solgasset. Där är det mysigt och varmt att ligga och tugga.
Duktig vovve, hoppas det är gott!

Om våfflor.

FunderingarSkapad av Husse 07 maj, 2007 22:12:49
Blog ImageOjsan. Någon tar våfflan ur handen som föder honom minsann! Skulle få ett kort på Zorro med våffla i munnen, men se det hann jag inte. Plötsligt så hade jag bara en bit kvar i handen medan Zorro glatt mumsade. Hrmpf. Nå, han uppskattar ju husses Vaniljvåfflor <tm> i alla fall!
Blog Image"Min våffelbit och den ska ätas snabbt och metodiskt!"
Tro inte att jag fick äta mina våfflor i fred sen. Ã…nej, inte då. Efter han kastat i sig sin fjärdedels våffla så låg han blickstilla, som sfinxen nedan, och tokstirrade på mig och hoppades jag skulle "råka" tappa en bit. Gärna en hel våffla.
(Han fick resten av "sin" våffla i köket sen. Utan grädde och blåbärssylt. Ok. Lite sylt och grädde. Men väldigt lite. Lovar!)

Sfinxen Zorro.

FunderingarSkapad av Husse 07 maj, 2007 15:42:30
Blog ImageÄngligen en kort där ingen av oss sover! Visst ligger han fint?

Vart tog sommaren vägen?

FunderingarSkapad av Husse 06 maj, 2007 15:52:49
Okok, vare sig jag eller Zorro klagar väl överdrivet mycket över att det inte är 28 grader inomhus som det brukar vara i fuskbygget man bor i så fort utomhustempen är över 20 grader.
Men det är så trist att vara ute när det är 12 grader och Kung Bore andas rakt i ansiktet på de som tvingas vara ute.
Blog ImageLika bra att sova lite på husses mage, som ju ser osedvanligt mjuk ut .. hmm.
Blog ImageNån dag ska jag försöka ta kort på Zorro när han inte sover .. Svårt, jag vet, jag vet!

Slapp lördag.

FunderingarSkapad av Husse 05 maj, 2007 22:07:48
Med avbrott i VM-hockeyn (med undantag för USA-Tyskland som inte var så himla spännande) så gick vi långpromenad och slappade lite i soffan.
Blog ImageSen blev det i alla fall dags för Detroit - San Jose, med popcorn och dricka!
Blog ImageSom synes är Zorro med i matchen och hejar entusiastiskt på San Jose (eftersom husse håller på Detroit).
När man inte ligger och sover på en kudde, som ovan, så ligger man på rygg och kräver uppmärksamhet. :)
Blog ImageBlog ImageBlog ImageHusse ger givetvis Zorro sin odelade uppmärksamhet. :)
Zorro ser verkligen lidande ut. Stackars lille vovve!

Om pälsen.

FunderingarSkapad av Husse 03 maj, 2007 15:14:44
Blog ImageHusse kardar en otroligt snäll och förstående vovve ute på gatan. Det är tillräckligt med hår inomhus på något sätt. Herregud, vart kommer allt hår ifrån? Han borde vara naken vid det här laget, tycker jag.
Med tanke på hur mycket klappar och borstning han får så är det inte konstigt att han har en helt otroligt mjuk och len päls. Det är rena dunet. Hjälper ju till att han är den kelsjukaste hund jag varit med om.
Här ser man verkligen hur liten Zorro är. Men han har karaktär, min lille vovve. Det är väldigt mycket personlighet i honom och man upplever honom inte alls som så liten han egentligen är. :)

Om att älska saker.

FunderingarSkapad av Husse 02 maj, 2007 23:39:27
Oh, det glömde jag ju skriva ..
Den 30e april hade Zorro varit här i sex månader och enligt allt vi kunnat räkna ut så skulle han vara 19 månader totalt. Så all uppståndelse med leksaker och smaskig mat har sin lilla förklaring, förutom att jag glömde förmedla detta vidare till de icke initierade. :)
Med anledning av detta gör jag ett litet kollage på ämnet "älska":
Blog ImageAtt Zorro älskar att lukta på saker vet vi.
Vi vet också att han älskar att springa som en tok.
Som på fotbollsplanerna ovan där han springer så dammet ryker men ändå kommer som ett skott när husse ropar på honom. Duktig vovve! Sen står han och flämtar en stund och försöker hosta upp allt damm, men han är snart på gång igen och vill utforska allt omkring sig.
Blog ImageTill exempel det där husse har i handen .. Vad är det där, husse?
När det är varmt ute så får man glass, Zorro.
Vaniljglass var riktigt, riktigt gott! Så nu vet vi att han även älskar vaniljglass! Blog ImageSen när man väl kommer till gården så .. ojojoj! Där finns det pinnar man kan jaga och hoppa efter! Tänk på att jag är 2.01 i strumplästen, notera sen hur högt han hoppar för att fånga pinnen .. Man kan lätt sluta sig till att jaga pinnar och hoppa runt är något han älskar jättemycket!
Blog ImageNär man väl kommit upp och fått dricka en halvliter vatten .. så vill man lägga sig bredvid (eller .. ännu hellre ) husse och sova en stund. Har husse tur betyder det att Zorro gillar husse en smula. :)
Blog ImageHimla tur det, för även om husse behöver få lite färg på sina bleka ben, så älskar han Zorro jättemycket. Min skräckinjagande hyena!

Valborg!

FunderingarSkapad av Husse 30 apr, 2007 21:00:28
Blog ImagePå Valborg får man alltid lite extra smaskigt .. även Zorro! Fransk potatisgratäng smakade väldigt gott! Så gott att man i sin iver viftar ner sin vanliga mat i vattenskålen .. :) Blog ImageSå här nöd är man efteråt. Glad vår Zorro!

Långedrag

FunderingarSkapad av Husse 29 apr, 2007 17:53:17
Enligt Gammelmatte, som årligen envisas, så kan det inte vara vår utan att man ätit glass och varit ute vid Långedrag och hört vågornas kluckande.
Blog ImageHusse är årligen skeptisk, och Zorro blev åksjuk. Efter att sköljt bort presenten från Zorro från Gammelmatte och bilens inredning vandrade vi ut och fick en glass och lite sjöbris. Folk höll som bäst på att plocka fram optimistjollar och polera på sina andra segelbåtar, vilket var kul att titta på. I alla fall för 2/3 av sällskapet.
Blog Image1/3 tyckte det fanns mycket bättre saker att vara uppmärksam på ..
Blog Image.. till exempel Gammelmatte som har glass! Glass är kallt och gott och har man smakat lite blir man alldeles till sig och vill ha mer! Som synes... :)

Ännu en söndag.

FunderingarSkapad av Husse 29 apr, 2007 10:57:21
Blog ImageLördagen spenderades genom att handla - till både människa och hund. Som vanligt fick Zorro något att leka med. En ny tuggknut av tyg var populär och den kunde man jaga runt efter en lång stund! Dumme husse vann dock dragkampen.
Blog ImageZorro på väg att gömma en ny tuggis - men vart ska man kunna gömma den?
Man kan prova att lägga den under en gardin och sedan försöka "gräva ner den" med hjälp av lite gardintyg. Eller så kan man försöka gömma den längst in under husses säng! Hmm. Eller under TV:n, bakom en subwoofer. Där kan ingen hitta den!
I slutändan gick han bara runt i cirklar med den i munnen, innan han helt sonika bara lade den i korgen och kröp upp i soffan och ville bli kliad på magen. Det är jobbigt att klura ut gömställen!

Han fick också en liten tuggsko som han genast satte i sig. Några förvirrade små bitar ligger kvar under skrivbordet.

Igår var han lite underlig, precis som husse verkade han vara på väg att bli förkyld. Båda snorade och hostade jättemycket med en smula feber. Vi får väl se hur vi mår senare idag.

Zorro och vänner.

FunderingarSkapad av Husse 27 apr, 2007 18:08:56
Ojoj, så kom sommaren med buller och bång.
Ute på gården dyker plötsligt alla upp som huttrande hållit sig inomhus under vintern, likt björnar som sakta gäspar sig ut ur sitt ide.
Ute på gården fanns också Zorros kompisar!
Blog ImageZorro tittar på medan Sixten snokar i buskarna.
Blog ImageSixten undersöker noga fotografen på jakt efter godisar och annat smaskigt.
Blog ImageMolly ligger och tar igen sig under sin matte och låter pojkarna leka vidare.
Blog ImageZorro ser otroligt sliten ut och vilar sig vid husses fötter.. Men ingen har ju talat om för honom att man blir varm av att leka och springa som en dåre i stekheta solen.
Han lär sig snart!
Blog ImageEn annan av Zorros favoriter sprang vi på när vi väl kom iväg på promenaden! Tindra med matte! Så stor och fin cairntjejen blivit! 10 månader är hon nu.

Kan ju tillägga så här vid 21-tiden att jag fick gå ut igen .. Zorro stod på baktassarna och tittade ut genom köksfönstret. I en kvart höll han på och lät och gnydde för han ville ut igen, utan att tänka på att han nyss varit ute och att han var helt slut som artist när han kom upp... Minnet är som husses - bra men kort!

Om friheter, tagna friheter.

FunderingarSkapad av Husse 24 apr, 2007 00:25:47
Ok, sängen var inte militärt bäddad .. men ..
Blog ImageBlog ImageBlog ImageSnart dags att säga åt honom på skarpen! Om jag hade haft hjärta till det, vill säga ..
Han sover ju faktiskt tryggt där och skäller inte eller blir nervös av folk som går i trappan eller utanför på gatan.
Och skillnaden är ju rätt stor mot hur det var innan.
Blog Image
Väljer man att säga till honom trots allt .. Jag vill gärna bädda lite efter han stökat till det .. så ålar han sååå saaakteliiiga neråt fotändan, lägger sig och gäspar och ser grymt förnärmad ut. :)
Blog Image"Men, husse .. Jag SOV ju faktiskt i min säng. Vaddå DIN säng?"
Blog ImageSen lägger jag märke till att han faktiskt snurrat in sig i både tröor och mysbyxor! Ok, det såg rätt skönt ut, men Zorro! Bushund! :)

Ordning och reda.

FunderingarSkapad av Husse 23 apr, 2007 11:15:47
Blog Image
Nu jäklar.

Sömn.

FunderingarSkapad av Husse 22 apr, 2007 23:46:26
Blog ImageBlog ImageEfter all uppståndelse idag så var han lite hyper .. tills han fick sällskap av en av sina mjukdjur. Då somnade han lugnt och stilla. :) Sov gott, min söta lilla vovve!

Örk.

FunderingarSkapad av Husse 22 apr, 2007 13:41:27
Ska bespara er bilder.
Satt som vanligt och kelade med Zorro en stund i soffan när jag noterar att han har en fästing i vecket mellan nacken och örat! Örk! En stor jäkel som sugit blod redan.
Zorro sov förvisso som en stor pojke hela natten (i fotöljen) men kröp upp och bråkade/väckte mig i morse - så att hitta fästingen var dubbelt så äckligt med tanke på att den lika gärna kunde tuggat på mig. *grön i ansiktet* Förutsätter att han haft den där hela natten och inte fick den i morse med tanke på att den hunnit sörpla i sig frukost.

Fick bort den fint, tror jag. Det är ju faktiskt första gången jag plockat bort en.
Ska be grannen Ann-Louise titta på det hela om/när hon kommer hem igen, det är förtvivlat mörkt där borta just nu. :) Ibland är det tur man har en granne som jobbar på djurklinik - vem skulle man annars terrorisera med frågor?

Det som gör det så extra onödigt är att jag skulle köpt Frontline Spot-on i fredags men kom till Apoteket 17.58 och nekades komma in för de stängde 18.00. Det blir till att hänga på låset imorrn istället. Äckliga sabla kryp.
Blog ImageHär är istället en bild på Zorro i husses knä efter det "grovkirurgiska ingreppet medelst trubbigt instrument". Så himla lidande ser han väl inte ut, tackolov. Bara han inte får någon följdsjukdom. Stället där jag hittade fästingen visas med pil.

En riktigt god natt!

FunderingarSkapad av Husse 22 apr, 2007 00:59:38
Blog ImageÖnskar Zorro - Eller ja, han har ju redan somnat, som synes, så husse får hälsa det å Zorros vägnar! :)

Om naturen.

FunderingarSkapad av Husse 21 apr, 2007 17:47:57
Blog ImageGräs är märkligt och underligt. Mjukt och luktar knepigt... Bäst man ser lite skeptisk ut.

Blog ImageDen urbana hunden (Canis Urbaniae) trivs mycket bätttre på asfalt!

Blog ImageNär man väl kommer hem så äter man med god frenesi både sitt vanliga foder och sitt extrafoder (som ju inte är så jättegott). Det bästa man kan göra är att blanda de två i samma skål genom att ta lite av det mindre goda och spotta ut det i den goda skålen .. och sedan strö ut lite av alltsammans på golvet. Det blir mycket godare då. Även om någon stjäl matskålen så man inte får kvällsmat (elaka husse!) så ligger det ju åtminstone kvar en halv skål på golvet som man kan smaska på!

En slö förmiddag.

FunderingarSkapad av Husse 18 apr, 2007 11:17:52
Blog ImageZorro i husses säng, insnurrad i täcke och med sin egna kudde, ser ut att ha det rätt mysigt.

"Det var den sommaren, det..."

FunderingarSkapad av Husse 16 apr, 2007 21:32:14
Blog ImageSå kom då våren till Göteborg .. och där försvann den igen.
Arktiska vindar sveper in oss shortsbeklädda hoppfulla i ett täcke av förtvivlan och hackande av tänder. I vindens susande kan man ana Kung Bores skratt.
Nå, riktigt så illa kanske det inte var, men nästan!
Blog ImageZorro är dock överlycklig och ska som vanligt stanna var 3:e meter för att revirpinka, förtvivlat försöka revirpinka och snurra in husse i kopplet. Inte nödvändigtvis i den ordningen.
Husse fick sig i alla fall ett gott skratt idag.

Vi mötte en jättestor hund, såg ut som en Ridgebackblandis, flera gånger så stor som Zorro. Den lägger märke till Zorro och ställer sig blickstilla bredvid sin husse. Nu jäklar händer det något, tänker jag .. Zorro sniffar glatt i glasspapper och grus .. och ser den andra hunden.
Tiden stannar.
Zorro står blickstilla och alla väntar på vad jättehunden ska göra.
Zorro fortsätter stå blickstilla.
Varpå jättehunden kastar sig ner på mage i en undergiven gest och vill leka! Då fick jättehundens husse och jag ett litet skratt. Inte alls den reaktionen vi väntat oss. Den store vovven kastar sig ner och rör inte på sig .. för Zorro! (Bra, Zorro! Min jakt-attack-hund!)
Så vad gör då Zorro?
Jo, han noterar, ignorerar och går och pinkar på en vägg, såklart!
Både jättehundens husse och jag fick ett gott skratt. Hundar är bra roliga djur. Speciellt Zorro är rolig. :)

Om sommarvärme.

FunderingarSkapad av Husse 15 apr, 2007 17:04:33
Blog Image25 grader i skuggan fick Zorro att gå in i dvala och husse att snabbt byta om till shorts.
Jösses så fort det gick, men det lär väl gå över snart. Zorro mår verkligen inte bra av den snabba värmen. Det mesta av vinterpälsen är fortfarande kvar så han har nästan slutat äta och ägnar sig åt att slöa och dricka vatten. Ja. Han sov så där i fotöljen en lång stund...
Vi sprang på TIndra och Tindras matte som berättade att även Tindra mådde dåligt av värmen, och i princip betedde sig som Zorro.
Blog ImageDet må vara varmt och man må vilja röra på sig så lite som möligt ..
Men vankas det fläskkött med curry och ris så måste man ju naturligtvis provsmaka.
"Jag vill ju inte att husse ska äta något konstigt. Eller hur, husse? Jag kan prova lite till. För säkerhets skull? Husse? Titta på mig, jag kan göra Vacker Tass utan att du ber om det! Husse! Lite till, snälla?"
Blog Image"Nähä, om jag inte får så mycket av det där goda som jag vill ha så får jag väl lägga mig i fotöljen och blänga lite på dig, husse. Tänk inte på mig inte! Jag svälter och du bryr dig inte..."
Jag känner ögonen i nacken.. :)

En vanlig dag.

FunderingarSkapad av Husse 12 apr, 2007 19:37:07
Vad kan få en leksugen vovve att sluta leka med aktivitetsbollen, strunta i maten som ligger på golvet och kasta sig ner och tokstirra på skärbrädan?
Prinskorv, kycklingfilé och gammelmattes köttbullar såklart! :) En liten lyxmiddag för min älskade lille vovve. Blog ImageZorro övar på den svåra "sfinx"-looken och glöden i hans ögon är från blixten, inte av hans mat-radar eller hunger. Kanske. Jag vågar inte svära på det. :)

Moderskapet skickade också lite bilder hon tagit under påsk och jag måste bara dela med mig av en jag tyckte var bra!
Blog ImageHusse och Zorro står och njuter av havet. Härlig bild, eller hur?

Tillbaka till vardagen igen.

FunderingarSkapad av Husse 11 apr, 2007 21:20:41
Blog ImageEn trött liten vovve snusar en stund i fåtöljen. Sov gott, min vän!

Om trygghet.

FunderingarSkapad av Husse 09 apr, 2007 19:51:47
Blog ImageIbland mår man gott! Skrotnisse sover tryggt mot husses ben och ser nöjd ut .. :)
Misstänker att han börjat förstå att han faktiskt inte ska dumpas någon annanstans, för ibland så sätter han sig bara upp i soffan eller på golvet och ser otroligt stolt ut och blickar ut över rummen som för att säga "här bor jag"!
Han är dessutom oerhört mycket mer utåtriktad, glad, nyfiken och mycket mindre rädd för saker än för bara några månader sedan. Det värmer mitt hjärta att se honom glatt hälsa på folk och andra hundar utan rädsla, och sedan tryggt (och ofta!) somna i mer eller mindre underliga ställningar. :)
Sov gott, min älskade lille vovve!
« FöregåendeNästa »