Ett riktigt hundliv.
Nästa sida »

Dags för förändringar.

Osorterat krafsSkapad av Husse 28 jul, 2007 11:08:36
Den här blogprogramvaran är väldigt begränsad och "korkad".
Man kan t.ex. inte välja att centrera eller ens ändra storlek på texten, lägga till annat än rena bilder (jag har t.ex. små videosnuttar av Zorro som inte går att lägga upp här) eller något annat som kan vara intressant.
Dessutom är det ganska begränsat vad det gäller den rent grafiska utformningen, även om det inte är ett så stort problem.
Enda fördelen egentligen är att det är väldigt lätt, för mig, att lägga upp nya inlägg. Men ..

Därför har jag funderat på att byta system.
Ett problem med det är att jag inte kan flytta över alla gamla inlägg, då det nuvarande systemet helt saknar backup- eller exportfunktioner. (Något som jag borde dubbelkollat, men det är lätt att vara efterklok).

Så det blir på något sätt att börja om på ny kula och länka till det gamla, för jag orkar inte manuellt kopiera 148 inlägg med text och bilder.

Om datorer.

FunderingarSkapad av Husse 27 jul, 2007 19:07:47
Ok ok, husse sitter lite mycket framför datorerna kanske, men .. Zorro? Måste du hoppa upp och sätta dig på skrivbordet och pocka på uppmärksamhet på ett väldigt T Y D L I G T sätt?

Blog Image"Om du inte leker med mig nu så tar jag tangentbordet och springer. Jag menar det."
Blog Image"Jag har leksaker du kan få kasta så hämtar jag dem, husse. Det är jätteroligt! Kom nu!"

Om lunch

FunderingarSkapad av Husse 24 jul, 2007 11:42:32
Blog Image"Det var fasligt vad det stökas och låter från köket då .. Oh, du gör lunch! Ok, gör du något gott så jag måste röra på mig eller kan jag ligga kvar här och slöa lite till?"

Om att ligga skönt

FunderingarSkapad av Husse 23 jul, 2007 12:48:59
Blog ImageEn liten Zorroboll tycker att husse är elak och dum som tvingar ut små vovvar i spöregnet. DESSUTOM med förnedrande/icke-manlig regnrock på sig. Sen att man slutar spela tuff när man kommer hem igen och är rätt glad för att man slapp bli genomblöt och iskall .. det är ju givetvis en helt annan sak! För tillfället kurar man ihop sig i husses säng och glor lite.

Men eftersom man är en liten kelgris så ..
Blog ImageFörst talar man med TYDLIGT och KLART kroppsspråk om att man fortfarande är sur på husse ..
Blog Image.. sen lägger man sig på det varmaste stället man kan hitta (?) och ger husse en blick igen. "Jaja, eftersom du BER om det så kan jag väl lägga mig här då, husse..."
Ok, vännen, nu är det kanske inte riktigt där som jag primärt hade valt att ha dig liggande .. om jag haft något att säga till om, vill säga. Men det är ju skönt att du inte är långsint och sur, Zorro, eftersom vi snart ska ut på långpromenad i spöregnet! :)

Om popcorn

FunderingarSkapad av Husse 21 jul, 2007 19:46:06
Blog ImageZorro med sin De Niro-imitation, ""Are you looking at me? Well I don't see anyone else here - so you must be looking at me."

Japp. Det ska vankas film och popcorn. Då teleporterar sig plötsligt en liten vovve till soffan och sätter sig bredvid husse för att få bli matad (!) med popcorn. Sen ser det ut som en tornado gått fram med alla popcornbitar som ligger överallt. Men glädjen över att se Zorro glatt smaska popcorn gör det värt allt städande! :)
Blog ImageHan sitter som ett litet barn! Det roliga är att det inte är arrangerat utan han sätter sig verkligen så där bredvid mig. Skutt -> Slick-i-ansiktet -> Sjunka ner i soffan -> Äta popcorn. Han är för rolig min lille vovve. :)

Om att agera kudde

FunderingarSkapad av Husse 20 jul, 2007 14:43:47
Ok, så det är fredag och vi får kinakäk från Hing Wa (stans trevligaste och mest genuina Hong Kong-kök, dessutom precis utanför grinden!).
Zorro är helt galen i kinesiska äggnudlar med biff. Ska husse erkänna så är han också väldigt förtjust i det... Om han bara kunde få till det lika gott hemma...
Givetvis måste hela flocken sova middag en stund och husse passade på att fota både en trött liten vovve och Cujo.
Blog ImageZorro gör sin bästa Yodaimitation.
"Look as tired as me you will when tired you get, hmmm!"

Blog ImageVärldens roligaste och mysigaste vovve med en obetalbar blick! Han ligger risigt till för att bli sönderkramad.
Blog Image"Va? Var det någon vid dörren? Jag känner inte igen personen, husse! Nu blev jag rädd!"
Ja, Zorro, det är bäst att morra lite, det kan vara någon skum filur!

Blog ImageHjälp, det är en rabid hund!
Ok, han gäspar faktiskt. Men nog ser det ut som Cujo alltid... Blog ImageBlog ImageEller kanske är han en babian?

Om att leka våldsamt

FunderingarSkapad av Husse 19 jul, 2007 18:42:41
Ok, det är ju alltid roligt när vovvarna får springa lösa och leka lite.
Det är extra roligt när de trivs ihop dessutom.
Men det är inte lika kul när en av vovvarna är hälften så gammal men dubbelt så stor, drägglar som värsta monstret och dessutom ska prova dominanslekar.
Blog Image
Ok, kanske inte riktigt så illa. Han är snäll, Tyson, och jättesöt med sina öron som inte riktigt vill göra det han vill att de ska göra. Hur som helst blev det ett sorgligt slut på eftermiddagens lekar.
Blog ImageJapp. Dags för BRIS igen. Husse fick lyfta in lilleman i duschen för en av-slemifieringsdusch. Idag hjälpte inte ens godis.
Blog Image"Ok, jag är besviken på dig, husse. Väldigt besviken. Och sur. Men, vänta lite .. Vad är det på spisen?"
Man förlåter husse otroligt (läs: oroväckande) snabbt när man märker att det ska vankas indisk mat... Zorro tycker lika mycket om yoghurtmarinerad kyckling med garam masala som husse!
Efter middagen så ligger husse på soffan och stönar och låter lite av mätthet när en liten vovve hoppar upp och slickar honom i ansiktet. Det betyder nog att husse är förlåten. Sen gäspar man lite, lägger sig ner på husses mage och bröstkorg för att slöa lite och slickar husse på armen innan man sluter ögonen. Ibland är livet inte så dumt för en liten vovve. Duktig värmefilt!

Om värme

FunderingarSkapad av Husse 16 jul, 2007 20:32:26
Blog Image13 grader och regn ena dagen, 32 grader och stekande sol nästa.
Inte underligt att Zorro ser lite medtagen ut...

Om duktiga vovvar.

FunderingarSkapad av Husse 13 jul, 2007 11:55:31
Blog ImageHusse och Skrotnisse på badbryggan i Delsjön. Trots att ankan var mycket intressant så vare sig skällde eller jagade Zorro efter den - även om man ville det så otroligt gärna! Det räckte med ett mjukt litet "nej" från husse. Men han lyckades skrämma den bort från bryggan! Duktig vovve!
Blog ImageEn ganska skeptisk och åksjuk liten vovve tittar oroligt på bilen... Husse försöker komma med uppmuntrande tillrop och godis. Ok, inte så mycket godis eftersom risken finns att det kommer upp igen. Lilleman klarade hela vägen till Delsjön och nästan hela vägen hem! Han kräktes lite i en för ändamålet medtagen plastlåda på väg in i garaget och mådde pyton i flera timmar efteråt, men han var jätteduktig som klarade sig så länge!

Blog ImageEn lätt pillimarig vovve sätter sig duktigt på ett underlag han inte riktigt gillar - kall asfalt. Han blir väldigt ledsen och kinkig om han inte får god belöning! Kanske ringer man BRIS. Men så duktig du är, vännen min!

Om regniga sommardagar.

FunderingarSkapad av Husse 09 jul, 2007 18:30:28
Blog ImageZorro ligger fast förankrad i Gammelmattes knä och lyssnar på ösregnet som skvalar. Ibland hoppar man ner på golvet och letar reda på grisörat man fått - mest för att se efter så att det fortfarande ligger kvar. Man vet ju aldrig om hemska husse plockat bort det!
Efter det går man en liten vända för att se om man hittar något roligt att leka med. Valpchips man glömt av eller så...
Blog ImageNär man sedan kommer på att man har en ny, mjuk bädd .. ja, då måste man ju genast lägga sig ner och prova den igen! Och, ja. Den var lika skön som förra gången! Sen gillar man inte riktigt att husse tar kort när man försöker koppla av... "Men.. Lägg av nu, husse..."

Om att fylla år.

FunderingarSkapad av Husse 06 jul, 2007 22:18:36
Blog ImageZorro och Gammelmatte uppvaktar 25-åringen med blommor och fika på sängen! Det är mysigt och uppskattades mycket!
Blog ImageAlla närvarande tyckte mycket om Gammelmattes hemmasnickrade jordgubbstårta! Jordgubbarna var ovanligt goda, dessutom. Finnerödja, men de var väl ompackade Vitryska 'gubbar, precis som de andra "svenska" som de kom på packades om ute på Hisingen.
Blog ImageOk, Zorro slickade bort grädden från jordgubbarna, men annars så! Dessutom meddelar Zorro att han fick på tok för lite tårta!
Blog ImageHusse kom ju som vanligt hem med något åt Zorro. Den här gången blev det en uppskattad IKEA-kudde/korg. Valpchipset hade Gammelmatte med sig!
Blog Image"Blir det något till kaffet då? Tårta? Eller de där smaskiga kanelgifflarna kanske?"

Om att sitta i knät på husse.

FunderingarSkapad av Husse 05 jul, 2007 15:08:39
Ah, sitta i husses knä! Det är tryggt och skönt! Men som den listige och beräknande lille vovve man är så har man en agenda... Man sitter där fridfullt och lugnt, men egentligen är man ute efter att slicka husse i näsan! Kanalj!

Om nasse.

FunderingarSkapad av Husse 03 jul, 2007 13:30:14
Blog ImageNär man är en så fin hund, och dessutom är så otroligt duktig som han är .. Ja, då måste man få en belöning då och då!Blog ImageVåra tankar går till den nasse som givit oss baconet i frysen och öronen till Zorro! Ojoj, så gott det är! Men .. de är lite knepiga att äta ..
Blog ImageHmm, först provar man att gnaga lite på det stående, men det var svårt. Sabla öra!
Blog ImageMen om man ligger ner då? Får man bättre momentum i käkarna då? Nähä. Men hur ska jag få i mig det här då?
Blog Image"Va? Åh, jag glömde att man inte fick äta i sängen .."
Blog ImageOk, det går inte tugga på det som man vill .. Och jag vill inte riskera att dumma, dumma husse tar det goda ifrån mig .. Så vad kan man hitta på då?
Det enda en liten vovve kan göra är att försöka krafsa ner örat i marken och gömma det till bättre tider! Ok, det råkade vara gardinen och mattan, men det är tanken som räknas!
Blog Image"Jaja .. Vad är väl en bal på slottet?"

Förbjud råttor med vingar!

FunderingarSkapad av Husse 01 jul, 2007 17:46:15
Blog ImageInte nog med att de äckliga djuren anfaller och siktar när de attackbombar med avföring ..
Nu lekte Zorro på en stor gräsmatta när de anföll och bajsade. Antagligen på ren djävulskap eftersom ungarna antingen dött eller lärt sig flyga för minst en vecka sedan.
Givetvis rullade hundkraken runt i glädjeyra på gräset .. rullade rakt i .. en jättelik avföringspöl som de *censur* fiskmåsarna precis släppt.
Så .. hem och duscha alltså. Och en omgång Frontline åt helsike tack vare de äckliga *censur* *censur igen* *mer censur* odjuren. Missade med pinnarna jag kastade också. Rätt märkligt att döda fåglar får ligga kvar på gator och gräsmattor. Man tycker ju det borde räknas som en sanitär olägenhet - om nu inte fåglarnas avföring och maniska attacker på folk och fä räknas som det.
Detta inlägg sponsras av kampanjen Avliva Fiskmåsar i Tätort.

Om slappa söndagar.

FunderingarSkapad av Husse 01 jul, 2007 11:13:06
Om möjligt vill man sova ännu längre än på lördagar, men naturen pockar på uppmärksamhet så man får göra en snabb liten historia ute. Helst innan det börjar regna. Mörka, mörka moln svepte in och gjorde dagen till kväll. Temperaturen som började närma sig 20 grader störtdök till småkyliga 14 igen.
Då är det skönt att man kan bråka med husse och ligga tätt, tätt intill för myshetsfaktor och värme medan husse läser en god bok. Då och då, fast ögonlocken är väldigt tunga, tittar man upp och försäkrar sig om att husse är kvar. En nöjd suck och snabb liten slick på husses arm för att säga att man har det rätt bra genererar en varm hand som försiktigt stryker och klappar på sidan.

När sedan husse, den elakingen, smiter för att koka kaffe så passar man på att rulla ihop sig på den varma delen av sängen.Blog Image Lite slött funderar man kanske på att leka lite med sin groda. Men, nä, det är för kallt och man är för trött. Bättre ligga och slöa lite och försöka få upp värmen. Hoppas husse kommer tillbaka så man kan få lite mer värme och kanske kunna sova en stund...
Fast, ögonlocken känns väldigt tunga. Undras om husse ska sitta där borta länge till?
Hmm, det var rätt varmt och skönt att ligga här...
Blog Image

Om sköna lördagar.

FunderingarSkapad av Husse 30 jun, 2007 18:48:30
Blog ImageFörst sover man länge, länge. Så länge att man nästan spricker för man behöver komma ut och lyfta på benet. Sen när man väl krupit upp, ätit lite och gått sin runda så sätter man sig lite i fönstret och tittar på folk på gatan, väl medveten om att man har ett nytt och gott tuggben som väntar på att bli tuggat på. Men inte just nu. Lite senare. Man kan titta lite på det då och då så att det inte rör på sig. Säkrast så. Man kan gäspa lite och klia sig lite bakom örat också. Sova lite i husses säng är skönt också.
Sen när husse står i tvättstugan så hälsar man på alla som är ute på gården och leker massor med barnen! Ett av barnen börjar gråta när man bara vill jaga lite på skoj... Då sätter man sig ner och ser väldigt konfunderad ut. Man lutar lite på huvudet när man tittar på det gråtande barnet också. Himla tur att de andra barnen förklarade för det gråtande barnet att man bara ville leka lite. Var det någon som ropade mitt namn? Nä, inbillning.
När man sen visat att man kan både Vacker Tass och Ligg när barnen ber om det så tycker till och med det gråtande barnet det är roligt att leka! Då springer man runt på gården som en liten tornado och luktar på allt och hälsar på alla en gång till! Oh, så roligt det är!
Det är någon skum typ som står och ropar "Zorro" från en dörr också. Undras vad han vill? Säkert inget viktigt.
Oh! Där borta är det trevliga vuxna människobarn! Undras om de har lite mat?
Och den där jobbige typen borta i dörren fortsätter ropa på mig. Att han orkar!
Ah. Det var husse. Han har vatten och mat! Bäst att vifta lite på svansen åt honom. Undras varför han ser så sur ut?
Nåväl, lika bra att gå upp och dricka lite vatten och äta lite mat. Om det nu ligger något gott i skålen. Annars kanske husse gör något smaskigt senare? Oh! Det ligger ett tuggben på golvet, det hade jag nästan glömt!

Ömhetsbevis.

FunderingarSkapad av Husse 29 jun, 2007 19:33:24
Blog ImageTuggisar av rökt grishud är riktigt, riktigt smaskigt! Helst ska man kasta iväg pinnen och jaga den lite - för att få upp intresset ännu mer antar jag - innan man lägger sig tillrätta på sin plats under skrivbordet. Är man uttråkad kan man peta på husse med tassen och lägga tuggisen eller en leksak framför husse och vifta lite på svansen .. Är husse snäll så leker han en stund med Lilleman då. Det är husse oftast.
Hoppas det är gott, Zorro!Blog ImageDet är lika gott varje gång och husse är rätt övertygad om att den ska räcka ett par dagar för normala hundar .. För Zorro räcker den max ett par timmar. Men tänderna och käkmusklerna mår ju bra, så varför inte?
Som tack hoppar man upp i husses knä och slickar honom sönder och samman. Kanske finns godare saker att smaska på än husses hand, men vad vet jag? Smakar nog bättre än husses hörselgång i alla fall. :)

Om mått.

FunderingarSkapad av Husse 26 jun, 2007 22:24:59
Blog ImageOfficiellt är husse fortfarande smärt och smidig som en Adonis mixat med Atlas. Inofficiellt så behöver husse gå ner några kilon medan Zorro ligger kvar på 8.8, trots midsommar med oxfilé (300 kronor kilot!) och gräddsåser!
Men nu har vi mätt oss och husse är fortarande 201 cm medan Zorro numera är hela 35 cm i mankhöjd! Snart växer han ikapp!

Dessutom borde foton på husse när han är toktrött förbjudas. Ögonen går i kors!
Men Zorro är fotogenisk som vanligt.

Glad midsommar!

FunderingarSkapad av Husse 23 jun, 2007 09:23:43
Blog ImageBlog ImageSå här trött ser man ut när man vakar på midsommarnatten! Jordgubbar var inte så smaskigt, men det gick att äta lite oxfilé och rotfrukter i ugnen med gräddsås.

Efter stormen ..

FunderingarSkapad av Husse 19 jun, 2007 10:27:10
.. kommer lugnet. Efter all värme och sedan väderomslag till regn och 12 grader så är skönt att lägga sig på filten och bara vara som vanligt igen. Sverige är skumt.Blog Image"Va? Jasså, du tar kort nu igen. Vänta så ska jag flytta på mig."
Blog Image"Ser jag bättre ut så här?"

Om svåra val...

FunderingarSkapad av Husse 15 jun, 2007 18:50:52
Blog ImageEller "mat-triage" kanske man kan kalla det.
Det är ju fredag och givetvis ska Skrotnisse få smaka lite av den ugnsstekta kycklingen med jordnötter och vitlök, saffransris och gräddsås. Ok, inte så mycket gräddsås, han har ju precis som husse lyckats gå ner lite i vikt. Han har gått ner två hekto till 8.5 kilo, minsann!
Men smaka får man.
Så vad gör man? Jo, man använder munnen för att lyfta ut den andra maten, inklusive ett mycket smaskigt Mariekex, för att komma åt kycklingen och såsen! Riset kan man slicka lite på också, så man får av det gôttersta! Sôvelhund!

När han smaskat klart så rullar han in till skrivbordet, djupt upptagen med att slicka sig om munnen. Efter ett par sekunders eftertanke så ramlar han ner på sin plats och sträcker benen i vädret. Han hinner precis ge mig en liten blick innan han somnar en stund. Ute i köket ser det ut som en matglad tornado gått fram... Jäkla hund. :)

Om konkurrens.

FunderingarSkapad av Husse 13 jun, 2007 18:39:27
Blog ImageZorro har fått konkurrens av en nostalgitripp från husses ungdom. Oh ja, här ska lekas! Fast någon tycker man är rätt tråkig och vill vara med...
Blog Image"Husse! Det här var roligt! Det låter skumt när jag trycker tassarna här...! Ändra ljud, ändra ljud!"
Blog ImageUh, vem var det som skulle få leka egentligen? Zorro spelar en modern tolkning av improviserad jazz-fusion med mycket känsla.

Så änteligen ..

FunderingarSkapad av Husse 13 jun, 2007 16:14:40
.. var då ökenvärmen över. För den här gången. Hund och människa funderade en smula på hur man skulle komma tillrätta med situationen och hantera det faktum att man numera kan andas och inte behöver dricka en liter i timmen.
Zorro hanterar det på ett handfast sätt.
Blog Image"Va? Åh, nej tack. Jag behöver inte gå ut. Jag har det helt ok här, husse, men tack för att du frågade! Du har noterat att det regnar ute, va?"
Blog ImageNär solen, som hastigast, tittade fram så passade Lilleman på att sträcka på benen och bråka med både Ceasar och Tindra tills han blev så trött att husse nästan får bära hem honom i famnen.
Tindras stackars matte fick dessutom åka till sjukhuset med ambulans. Påminn mig om att aldrig paja ryggen. Den ljusa sidan är väl att hon som f.d. undersköterska vet vad som händer när hon blir hämtad .. En annan hade ju varit betydligt mer skärrad, antar jag. Huga... Hoppas hon blir av med smärtorna snabbt och kan komma hem och bråka med Tindra snart igen.

Om värmeslag.

FunderingarSkapad av Husse 12 jun, 2007 11:26:27
Det kan vara så att det lilla onda som Zorro hade i ljumsken var från en brännässla.
Det ser ut så nu när det börjat läka.
Blog ImageVärmen tar på krafterna och igår var det riktigt otrevligt. 29.4 inomhus (på skrivbordet som inte ens ligger i solen) är jobbigt för både människa och hund. Att det var 36.4 i skuggan utomhus beror nog på att luften givaren får är lite extra varm från fasaden som verkligen strålar av värme - precis som asfalt. Så vad kan en stackars liten överhettad vovve göra?
Man kan lägga sig i soffan där bordsfläkten fläktar och få magen kliad! Det är bra. Sista bilden är för rolig. Han plirar upp på mig när jag tar kortet som för att säga, "Öh! Du slutar klia när du tar kort, faktiskt. Mer kliande, mindre fotande, tack!"
(Klicka på någon av de fyra bilderna för att se en lite större version).
Och förresten. Min vovve är inte bortskämd. Alls.

Om saker som gör ont.

FunderingarSkapad av Husse 05 jun, 2007 21:39:38
Blog ImageNej, jag vet inte vad det är. Det är blod i alla fall och försvinner om man tvättar av det, men kommer tillbaka efter en liten stund. En lite mörkare "fördjupning" i mitten av fläcken är det enda som ser knepigt ut. Konstigt ställe att göra sig illa på också, vänster ljumske.
Nu ligger han mest och luktar och slickar lite på det. Får hålla koll på det. Nu är det rent i alla fall. Det gjorde lite ont att tvätta av det också. Stackars liten...

Om hosta.

FunderingarSkapad av Husse 04 jun, 2007 12:36:07
Lilleman har varit lite hängig några dagar med dålig matlust, igår åt han ingenting alls och var slö och likgiltig, vilket gjort husse ganska orolig. Imorse vaknade han 07 och hade en hemsk torrhosta. Första attacken höll i sig en timme. Vi klarade gå ut en liten sväng och det lugnade ner hostan lite, när jag väl tagit av halsbandet. Han har nog lite halsont också. En liten släng av kennelhosta tror jag minsann det låter som.

Han har legat och småhostat hela förmiddagen, i husses säng, inlindad i en filt. Ofta med en orolig husse som legat och klappat honom samt försett honom med lite godbitar för att pigga upp honom. Kongboll med leverpastej går utmärkt att smaska på i sängen. Det har vi empiriskt undersökt nu. Han åt också lite av sitt foder precis innan lunch, vilket får anses som bra även om det kanske berodde mer på hunger än att han inte har halsont.Blog Image
Så här ynklig och rädd ser man ut när man hostar så jobbigt men ändå snällt väntar på att husse ska fylla på friskt vatten i vattenskålen. Lille vännen!
Blog ImageGivetvis vill man vara med när husse sitter framför det där konstiga med massa lysande fyrkanter, men man är inte riktigt på topp .. Tog inte lång tid innan han smet tillbaka och lade sig. Vaniljglass är bra om man har ont i halsen! Vad tror du om det, Zorro? Kanske lite varmt honungvatten?

Om överraskningar.

FunderingarSkapad av Husse 02 jun, 2007 17:20:19
Högsommaren kom som på en gammal man - allt på en gång.
Från 9 grader och duggregn i morse när vi var ute (jag tog en vinterjacka!) till 27 grader och stekande sol.
Blog ImageJa, varmt var det!

Om hemska bilresor.

FunderingarSkapad av Husse 29 maj, 2007 21:25:26
Zorro är inte sig själv idag heller.
Han kräktes i bilen igen, åksjuk som han är, och sedan när jag vinkade av Gammelmatte så var han så rädd för att gå nära bilen att han skakade och saliverade som om han skulle kräkas. Min lille skrutt... Man tycker ju så synd om honom.
Det senaste dygnet efter detta trauma har han varit kinkig på mig och sovit mer än normalt. Han liknar en katt.
I morse när jag lade lite saker som skulle till tvättkorgen på sängen så var det en liten kanalj som hade tagit upp sin kanin i sängen och somnat på det som skulle tvättas...
Blog ImageBlog ImageBlog Image
Han var så söt, speciellt med tassen på sin lilla kanin att jag var tvungen att fota honom. Väckte ju honom, men det dröjde inte länge innan han somnade om.. Blog ImageLite senare så märkte jag att han hade "grävt" ner ett halvtuggat, lite lätt smetigt, grisöra i sängkläderna. Örk. Som tur var i det som skulle tvättas. Sov gott, Zorro!

Om metafysiska frågor.

FunderingarSkapad av Husse 28 maj, 2007 21:20:10
Blog ImageMen, det var väldans .. Vad tittar Zorro på och varför ser han så uppmärksam ut? Blog ImageJo, det är så här att Zorro kom till mig tack vare min mormor som gick bort förra året. Hon var svårt Alzheimerssjuk och till slut orkade inte kroppen (och själen, antar jag) med mer och hon somnade in. Ungefär samtidigt såg jag bilden på Zorro och visste att jag inte kunde låta bli att skaffa honom. Jag skulle ångra mig resten av mitt liv. När jag berättade det och pratade med mamma så kände hon att mormor tyckte det var en bra och god sak att lille Zorro kom till mig. Därför såg mamma till att delar av arvet hon fick gick till min käre lille Skrotnisse. På så sätt lever lite av mormor vidare, kan man kanske säga. Mormor kände mig bra och med tanke på hur otroligt väl det fungerat med min snälle, goe, underbare lille vovve så misstänker jag att mormor hade ett finger med i spelet på mer än ett sätt.
Döm om min förvåning när jag fotar Zorros uppmärksamma blick på gravstenen som han aldrig sett innan. Ibland undrar man hur saker och ting egentligen fungerar...

Om pingstharar.

FunderingarSkapad av Husse 26 maj, 2007 15:40:27
Blog ImageJapp. Den Store Jägaren har fått en ny leksak! En fin och mjuk kanin med ett något mysiskt pipljud (astma?). Stolt visar den blodtörstige vargättlingen upp bytet.
Blog ImageZorro i attackpose för att skydda husse från det argsinta och farliga bytet. Duktig vovve! Attack mot strupen!